Ένα στεφάνι στο παλιό εργοστάσιο!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται ένα ανοιχτό στεφάνι από τη λαογραφική συλλογή του Δωδεκανησιακού Σπιτιού με μία ψηφιακή δράση για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών και άνω.

Ένα στεφάνι ως οικογενειακό κειμήλιο με καταγωγή από τη Σύμη, συμβολίζει τον κύκλο της οικογένειας, έναν ημιτελή κύκλο, που δεν κλείνει για να δεχτεί τα νέα μέλη. Μέσα από εκπαιδευτικές κάρτες διάδρασης, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν τα «κρυμμένα» στεφάνια μέσα στο εργοστάσιο, στα κτίρια και στα μηχανήματά του. Παράλληλα, θα αναζητήσουν τους κοινούς συμβολισμούς ενός ανοιχτού στεφανιού με τους ανθρώπους στο εργοστάσιο, την περιοχή του Γκαζιού και την ιστορία της, όπως και την ανοιχτή δράση της Τεχνόπολης σήμερα. Φωτογραφίες, σκίτσα, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, εικαστικά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στη δράση αυτή.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάστηκε το 2013 για να αναδείξει την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Διαθέτει μία πλούσια συλλογή αντικειμένων, εγγραφών, φωτογραφιών κι άλλων τεκμηρίων από το όπως συσκευές φωταερίου, μηχανήματα και εργαλεία του εργοστασίου, μετρητές φωταερίου, διοικητικά έγγραφα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

 

Φωτό Αντικειμένου ΒΜΦ_1

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854. Τηλ: 2130109325, 2130109300 E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr