Φως και Τέχνη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται το γλυπτό «Πρόσφυγες» (Παρίσι, 1922) του γλύπτη Λουκά Δούκα από τη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας με μία ψηφιακή δράση για εφήβους και ενήλικες.

Ένα βίντεο εικαστικής προσέγγισης αποκαλύπτει στον θεατή μέσα από ερωταπαντήσεις και συγκρίσεις πώς γίνεται δύο κόσμοι, και συγκεκριμένα της βιομηχανικής κληρονομιάς και των καλών τεχνών, να είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι. Ένα συναρπαστικό ταξίδι συνειρμών που εμπλουτίζεται με αρχειακό υλικό, ζωγραφικά σκίτσα και αφήγηση θα «ρίξει»… φως στην τέχνη!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου εγκαινιάστηκε το 2013 για να αναδείξει την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Διαθέτει μία πλούσια συλλογή αντικειμένων, εγγραφών, φωτογραφιών κι άλλων τεκμηρίων, όπως συσκευές φωταερίου, μηχανήματα και εργαλεία του εργοστασίου, μετρητές φωταερίου, διοικητικά έγγραφα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

φωτό αντικειμένου_ΒΜΦ 2

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854. Τηλ: 2130109325, 2130109300 E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr