Από το σκοτάδι στο φως

Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος υποδέχεται μία λάμπα φωταερίου από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη με μία ψηφιακή δράση για εφήβους και ενήλικες.

Μέσα από ένα βίντεο που συνδυάζει κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό, οι θεατές θα αναζητήσουν και θα ανακαλύψουν την αξία του φωτός στον μύθο αλλά και στην ιστορία. Ένα φιλοσοφικό ταξίδι στο χρόνο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, τον μύθο με την ιστορία και την επιστήμη, αποκαλύπτοντας την επιθυμία του ανθρώπου να φτάσει το φως και να νικήσει το σκοτάδι!

Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό Μουσείο.  Βασικός του στόχος είναι η προσέγγιση του κόσμου της φιλοσοφίας και των ιδεών του Πλάτωνα. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εκπαιδευτικών εκθεμάτων,  ζωντανεύει τον μεγάλο φιλόσοφο, Πλάτωνα, στον τόπο που ίδρυσε τη σχολή του και δημιούργησε τα έργα του.

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος Μοναστηρίου και Κρέοντος 1 – Ακαδημία Πλάτωνος, 10442. Τηλ: 2105142138 e-mail: platon.dm@opanda.gr