Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μέσα από το θέατρο σκιών

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» υποδέχεται μία λάμπα πετρελαίου, ένα μελανοδοχείο και ένα γραφείο από το Μουσείο «Ελευθέριος  Βενιζέλος» με μία ψηφιακή δράση για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από ένα βίντεο παρουσιάζεται μια ιστορία, όπου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις προετοιμασίες υποδοχής του Ελευθερίου Βενιζέλου στο παλιό εργοστάσιο καπέλων. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιο τον υποδέχεται. Πρωταγωνιστής στην ιστορία είναι ο Καραγκιόζης. Οι φίλοι του θεάτρου σκιών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα πολύχρωμο ταξίδι στη γνώση, την ιστορία και τον πολιτισμό γνωρίζοντας παράλληλα σπάνια αντικείμενα από δύο διαφορετικές, αλλά εξίσου σημαντικές ιστορικές συλλογές του Δήμου της Αθήνας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στεγάζεται στο παλαιότερο πιλοποιείο της Αθήνας του Ηλία Πουλόπουλου, γνωστό ως ΠΙΛ – ΠΟΥΛ. Σήμερα ο χώρος φιλοξενεί δύο μόνιμες εκθέσεις: «Το Οδοιπορικό της παλιάς Αθήνας» που αποτυπώνει την καθημερινή ζωή στην πόλη της Αθήνας από το 19ο αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1930 (σε συνεργασία με το Ε.Λ.Ι.Α.) και τη Συλλογή με Φιγούρες θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Χαρίδημου.

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, Στάση Μετρό Κεραμικός. Τηλ: 210 3452150