Τρία ζευγάρια γάντια, τρεις γυναικείες ιστορίες

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας (το νέο κτίριο) εγκαινιάστηκε το 2007 και στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά νεοκλασικά της πόλης της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen, που λειτούργησε μέχρι και το 1875 ως εργοστάσιο μεταξιού. Στη συλλογή της διατηρεί περισσότερα από 3000 έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει η συλλογή χαρακτικών με έργα μεγάλων δασκάλων της τέχνης.

Σήμερα υποδέχεται ένα ζευγάρι γάντια από τη Συλλογή της Μαρίας Κάλλας και μία φορεσιά Σαρακατσάνας από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης  «Αγγελική Χατζημιχάλη» με δύο ψηφιακές δράσεις:

  • Για μικρούς και μεγάλους

Μέσα από ένα βίντεο, τρία ζευγάρια γάντια από διαφορετικό υλικό «αφηγούνται» τρεις διαφορετικές ιστορίες γυναικών: μιας Σαρακατσάνας νύφης, μίας νεαρής μεγαλοαστής ζωγραφισμένης από τον Γεώργιο Ιακωβίδη αλλά και της μεγάλης ντίβας της όπερας Μαρίας Κάλλας. Μέσω των αφηγήσεων και του φωτογραφικού υλικού, μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν και ανακαλύπτουν τα μυστικά της ομορφιάς που διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα μέσα στον χρόνο.

  • Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Και όχι μόνο… οι μικροί μας φίλοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ψηφιακό εικαστικό εργαστήριο χάρτινης κούκλας, εξερευνώντας τα στιλιστικά μυστικά τριών γυναικών!

Η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (το νέο κτίριο) εγκαινιάστηκε το 2007 και στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά νεοκλασικά της πόλης της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen, που λειτούργησε μέχρι και το 1875 ως εργοστάσιο μεταξιού. Στη συλλογή της διατηρεί περισσότερα από 3000 έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει η συλλογή χαρακτικών με έργα μεγάλων δασκάλων της τέχνης.

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Δημοτική Πινακοθήκη Λεωνιδίου και Μυλλέρου Μεταξουργείο, Τ.Κ. 10436. Τηλ: 210 3243022