Συνομιλώντας με το υφάδι του χρόνου…

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» υποδέχεται τη μαρμάρινη κεφαλή, εικαστική εγκατάσταση του γλύπτη Κωνσταντίνου Ντάλλα που φιλοξενείται στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος με μία ψηφιακή δράση για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από ένα βίντεο πλούσιο σε εικόνες από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και τα μοναδικά του εκθέματα, οι θεατές  μπαίνουν σε χρονοκάψουλα, παρακολουθούν και ανακαλύπτουν ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο. Ταξιδεύουν στην εποχή του Πλάτωνα και στην εποχή της λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη με τις δελφικές γιορτές της δεκαετίας του 1930, αλλά και αργότερα στη δεκαετία του 1960 και το σήμερα. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορική συνέχεια με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη σχέση μεταξύ διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων, όπως και τη σπουδαιότητα της ανταλλαγής αυτών για την επανεκκίνηση των ανθρώπινων κοινωνιών.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» λειτουργεί από το 1980 στο παλιό αρχοντικό της πρώτης Ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) στην Πλάκα. Στο Μουσείο εκτίθενται πλούσιες συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης, προσωπικά αντικείμενα, έπιπλα και βιβλία της Αγγελικής Χατζημιχάλη.

Φωτογραφία αντικειμένου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Αγγ. Χατζημιχάλη 6 Πλάκα, Τ.Κ. 10558. Τηλ. 2103243987 | 2103243972 Email: kltp1951@otenet.gr