Μια πουδριέρα εποχής συναντά μια γραφομηχανή

Το Κέντρο Τεχνών και το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχονται μία πουδριέρα από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, από τη μόνιμη έκθεση «Οδοιπορικό της παλιάς Αθήνας», με μία ψηφιακή δράση για παιδιά από 8 ετών και άνω, αλλά και ενήλικες.

Δύο ξεχωριστά μουσειακά αντικείμενα, η γραφομηχανή που ανήκει στη συλλογή του Μουσείου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η πουδριέρα από τη μόνιμη συλλογή του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», συναντιούνται και αξιοποιούνται σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων και δημιουργικότητας. Μικροί και μεγάλοι θα εκφραστούν μέσα από κάρτες διάδρασης, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και θα ανακαλύψουν πώς μοιάζει μία γραφομηχανή, πόσο σημαντική είναι η πουδριέρα για τη γυναίκεια ομορφιά μιας άλλης εποχής, αλλά και τι σχέση έχουν τελικά μεταξύ τους!

Το Κέντρο Τεχνών, ο εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί ατομικές και συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art κ.α. Πρόκειται για έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο στο Πάρκο Ελευθερίας που γειτνιάζει με το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εντάσσεται στο μνημειακό σύνολο των κτιρίων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Φωτό αντικειμένου 2

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, 11521. Τηλ. 210 7224028, 210 7232604