Το Μυστήριο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Η Κεντρική Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται ένα σκίτσο του ζωγράφου Ιωάννη Ραψομανίκη που απεικονίζει τον Φερνάνδο Σερπιέρη, από τη συλλογή «Λουκίας Γεωργαντή» και ένα ανάγλυφο – λεπτομέρεια της λιθοδομής από το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας) και προσφέρει μία ψηφιακή δράση για μικρούς και μεγάλους.

Μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία που συνδυάζει την αφήγηση, κείμενα και φωτογραφίες, μικροί και μεγάλοι θα γίνουν συμμέτοχοι σε μία ιστορία μυστηρίου που καλείται να λύσει ένας βιβλιοθηκονόμος. Ένα μυστηριώδες τηλεγράφημα αποκαλύπτει ότι ένα έργο τέχνης έχει εξαφανιστεί. Ταυτόχρονα ένας βιβλιοφάγος αναζητεί στοιχεία για μια παράξενη φωτογραφία. Ο βιβλιοθηκονόμος μας, με όπλα  την παρατηρητικότητα, τις αναμνήσεις, τις ιστορίες των ανθρώπων και τα μυστικά των βιβλίων, θα μας ταξιδέψει σε μία ανεξιχνίαστη υπόθεση μυστήριου!  

Η Κεντρική Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1835. Η συλλογή της αποτελείται από 55.000 τίτλους βιβλίων, σπάνιο αρχείο εφημερίδων και περιοδικών, αρχείο ΦΕΚ, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία της πόλης της Αθήνας.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, Τ.Κ. 10440. Τηλ: 210 8846011 | 2108810884 e-mail: vivliothiki@opanda.gr